Disciplines


Engineering

Alle engineering- en tekenwerkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd. Met een vakkundig team kunnen we de meest uiteenlopende machines en constructies voor u ontwerpen.

Wij maken gebruik van SolidWorks; een geavanceerd 3D programma dat samenwerkt met de meeste andere grote pakketten zoals PTC-Creo en Inventor. Het inladen van 3D modellen uit deze programma's gaat probleemloos.

Concept Engineering

Een proof of concept, een 'praatplaatje' voor een offerte. Dit zijn voorbeelden van concept engineering. Een discipline die we veelvoudig toepassen in de aanloop naar een project. 

Van een idee of bestek wordt een eenvoudig 3D model gemaakt. Dit geeft een duidelijk beeld van de hoofdcomponenten van de machine of installatie. Het detailniveau kunt u zelf vooraf bepalen.

Engineering

Uw machine of constructie wordt volledig in 3D opgebouwd. Hierbij houden we rekening met uw eisen en wensen. 

Door een 3D model heeft u als klant meteen inzicht in het eindresultaat. Daarnaast ontwerpen wij productiegericht: het eindproduct moet efficiënt geproduceerd kunnen worden. 


Productiepakket - Werkvoorbereiding

De verbinding tussen engineering en productie is de werkvoorbereiding. Het omzetten van de ontworpen delen tot een productiepakket. 


Een ontlasting voor uw engineering afdeling

Voor een aantal klanten is het laten maken van enkel een productiepakket een welkome oplossing voor het capaciteitsprobleem van de engineeringsafdeling. Door het 3D model in eigen huis te ontwikkelen blijft de know-how in eigen huis. Vervolgens wordt het 3D model aan ons verstrekt om te worden uitgewerkt. De eigen engineeringsafdeling kan vervolgens meteen verder met het volgende 3D ontwerp in plaats van geremd te worden door het moeten maken van relatief eenvoudige 2D tekeningen.


Het 3D model word opgedeeld in montage-, productie- en lasgroepen. 

Productiedelen

De productiedelen krijgen ieder een individuele tekening en indien benodigd 1:1 plaatuitslag in DXF. Het mono-productiepakket word gestructureerd opgeleverd om eenvoudig door derden te kunnen worden verwerkt. Dit pakket bevat onder andere 3D Step bestand, PDF tekening en DXF plaatuitslag.

Lasgroepen

Van elke lasgroep word een lastekening gemaakt en voorzien van alle benodigde informatie en technische specificaties.

Montage 

Voor het monteren van de las-, koop- en productiedelen wordt een montage tekening gemaakt. Dit is een overzichtelijke tekening die laat zien welke componenten er voor de montage nodig zijn en hoe deze gemonteerd worden. Deze tekening wordt al dan niet aangevuld met opmerkingen over montage volgordes of speciale eisen.

"CDL maakt onze productiepakketten zodat onze eigen tekenaars zich volledig kunnen richten op 3D ontwerpen."
Klant uit West-Friesland
Montagetekening stortbunker

^ Montagetekening stortbunker

"Onze 3D inventor modellen worden probleemloos tot productiepakket verwerkt. Met de DXF en PDF documenten kan ik rechtstreeks bij mijn leveranciers materiaal bestellen!"
Klant uit Midden-Drenthe

Produceren

Zowel de productie van staal- als RVS kunnen wij voor u verzorgen. Volledig project of enkel slijtage delen: voor elk probleem hebben we een passende oplossing.

Elk project is anders. Dit is ook in de productie terug te zien. Aandacht voor een efficiënte productie begint al op de tekentafel. Denk hierbij aan (laser gesneden) pas-nokjes en uitsparingen.

We hebben verschillende partijen die samen met ons de productie van uw delen verzorgen. Dit is afhankelijk van het type materiaal en constructie. Een ding blijft altijd gelijk: wij verzorgen zelf de werkvoorbereiding en oplevering. Zo kunnen fouten worden voorkomen en kunnen we tijdig en kwaliteitswerk afleveren.


Afwerking

Om ervoor te zorgen dat uw machine of constructie bestand is tegen alle invloeden van buitenaf kunnen wij verschillende soorten afwerking verzorgen.

Spuiten / Coaten

Voor alle spuitwerkzaamheden van projecten werken we met één vaste partner. Aangezien het spuiten van onderdelen vakwerk is, laten wij dit graag over aan professionals die dit alle dagen verwerken. Continu kwaliteit en vergelijkbare gedrevenheid zorgen voor een zeer goede samenwerking voor de lange termijn.

Verzinken

Bij staal bestaat er ook de keuze om te verzinken, en kan vervolgens eventueel alsnog van kleur worden voorzien. Voor het verzinken word bij het engineering proces al rekening gehouden met ophangpunten en ontluchtingsgaten.


Montage

De montage van producten doen wij (waar mogelijk) in eigen beheer. Op deze manier kunnen wij verzekeren dat het product juist is geproduceerd en eventuele bijzonderheden meteen oplossen.

Van engineering tot montage

Zoals u heeft kunnen lezen zijn wij van alle markten thuis. Waar we een discipline niet zelf kunnen uitvoeren beschikken we over betrouwbare partners die de juiste kwaliteit leveren zoals wij dit vereisen. Het belangrijkste is echter dat we het begin en het einde van het proces volledig in eigen beheer doen. 

Het resultaat? Maximale controle over het proces. Uw volledige proces bij 1 betrouwbare partij. Daar staan we voor.